Huidversteviging en liften met oplosbare hechtingen.

WAT IS EEN DRAADJESLIFT?

Met oplosbare hechtingen kunnen het gezicht en de hals gelift worden. Deze draadjes kunnen daarnaast ook op het lichaam worden toegepast, zoals het decolleté, de bovenarmen, de buik, etc. Overal waar huidverslapping bestaat kunnen in principe de draadjes worden gebruikt.

HOE WERKT EEN DRAADJESLIFT?

Met behulp van een dunne injectienaald wordt een PDO-draad onder de huid geplaatst. Zodra de PDO-draad is geplaatst wordt de naald verwijderd en blijft de draad onder de huid. De draad is niet zichtbaar omdat het in het onderhuids weefsel wordt geplaatst. Na 6 maanden wordt een PDO-draad volledig opgelost. Tijdens het oplossen van de draad vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor versteviging van de huid en een liftend effect

Veiligheid

PDO-draden worden al vele jaren binnen de reguliere chirurgie, gynaecologie en oogheelkunde gebruikt en als volkomen veilig beschouwt.

De behandeling

Omdat de behandeling nagenoeg pijnloos verloopt is verdoving niet nodig. Indien gewenst kan er een verdovende crème worden aangebracht.

Een zeer dun naaldje met een oplosbare draad erin wordt onder de huid gebracht en vervolgens weer verwijderd. De PDO-draad blijft onder de huid. Per behandeling worden 10 tot 30 draadjes gebruikt. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Resultaat

Na de behandeling ziet u gelijk verbetering. De huid van het decolleté wordt steviger, voller, lijnen en rimpels worden minder zichtbaar. De PDO-draden geven het effect van een volumeverbetering. Het kan voorkomen dat u een aantal dagen na de behandeling iets minder resultaat ziet dan direct na de behandeling, de zwelling is dan afgenomen. Na 6 weken wordt er over het algemeen voldoende collageen geproduceerd zodat het resultaat optimaal wordt.

Het effect van deze behandeling is in principe langdurig. Door collageenstimulatie en het “krimpen“ van onderhuidse structuren ontstaat een degelijke versteviging van het behandelde gebied. Echter het verouderingsproces gaat door en er kunnen nieuwe lijnen ontstaan. Desgewenst kan een aanvullende behandeling plaatsvinden om nieuwe verouderingstekenen te verzachten.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u direct naar huis. U kunt al uw dagelijkse activiteiten gelijk hervatten. Na 6 weken is er vaak voldoende collageen aangemaakt om het resultaat te kunnen beoordelen en volgt een controle afspraak. Wanneer u meer effect wenst en wanneer het medisch verantwoord is kan de arts besluiten meer PDO-draden te plaatsen. Combinaties met peelings voor huidverbetering en/of injectables voor het wegwerken van lijntjes zijn goed mogelijk.

Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen van deze behandeling zijn tijdelijke roodheid, zwelling en/of een blauwe plek. Ook kan het behandelde gebied tijdelijk gevoelig zijn vooral bij intensieve krachttraining van het bovenlichaam. Deze verschijnselen zijn tijdelijk van aard en verdwijnen vanzelf in de loop van een aantal dagen.

Wanneer geen PDO-draden behandeling?

Zwangerschap, borstvoeding, gebruik van antistolling medicatie, huidbeschadiging in het te behandelen gebied en actieve huidaandoeningen in het te behandelden gebied.

Prijzen van PDO Draadlift

We gebruiken verschillende technieken voor verschillende toepassingen. Een PDO Draad behandeling kan al vanaf €125,-.

X
Close X