Botox-rotterdam Behandeling in Rotterdam, Botox, Dysport, Vistabel, Xeomin ontspant spiertjes in het gezicht.

Wat is Botuline toxine?

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat door bepaalde bacteriën wordt geproduceerd. Voor gebruik wordt het eiwit opgelost in fysiologisch zout. Botuline toxine wordt al sinds jaar en dag gebruikt om verhoogde spierspanning of spasticiteit te helpen verminderen. De laatst jaren heeft het vooral aan bekendheid gewonnen door het gebruik voor cosmetische doeleinden. Merknamen zijn bijvoorbeeld Azzalure, Bocouture, Botox, Dysport, Vistabel, Xeomin. In de volksmond heeft men over een “botoxbehandeling”.

Hoe werkt Botuline toxine?

Sommige rimpels zoals die van de frons, het voorhoofd en kraaienpootjes worden door herhaalde spierbewegingen veroorzaakt. Zie het als een papiertje dat je steeds op dezelfde plek vouwt. De vouw zal steeds scherper worden. Zo is dat ook met deze rimpels. De herhaaldelijke spierbeweging zorgt ervoor dat de rimpel steeds dieper in je huid gaat zitten. Dit kan doorbroken worden door de spieren te verzwakken die voor de beweging en dus rimpels zorgen. Hiermee wordt de oorzaak van de rimpels aangepakt. Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon, kunnen niet met Botuline toxine behandeld worden. Er moet in dat geval een ‘filler’ worden gebruikt om het volume terug te brengen, of er moet een huidverbeterende behandeling worden ingezet. Met Botuline toxine kan veel meer. Met bepaalde technieken kunnen ook allerlei accenten worden gelegd in het onderste gedeelte van het gezicht. Omlaag hangende mondhoeken kunnen iets omhoog worden gebracht of kleine putjes in de kin veroorzaakt door overactieve spiertjes bij het sluiten van je mond, kunnen worden verzacht. Botuline toxine wordt ook regelmatig gebruikt om transpireren onder de oksels te verminderen. Doordat de Botuline toxine de zweetklieren blokkeert, kun je zonder donkere vlekken en zonder zorgen je mooiste kleding aan.

Hoe snel werkt Botuline toxine?

Het eerste effect is binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling zichtbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. We maken daarom graag standaard na 2 weken een controle afspraak, waarin we samen bekijken of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is.

Toepassingen van botuline toxine?

De meest voorkomende toepassingen van Botuline toxine zijn: fronsrimpel, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, wenkbrauwlift, over ontwikkelde kaakspieren door knarsetanden, omlaagstaande mondhoeken, putjes in de kin, overmatig transpireren en vertikale banden in de hals.

Is Botuline toxine veilig?

Botuline toxine is een zeer veilig middel dat al zeer lang door medici wordt gebruikt. Wel is het van belang je te laten behandelen door een ervaren arts die lid is van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde). Artsen van Natural Beauty Kliniek zijn aangesloten bij deze beroepsvereniging. Er zijn contra indicaties (zoals zwangerschap) waarbij je niet behandeld mag worden. Meld daarom eventuele ziektes, zwangerschap en medicijngebruik altijd vooraf aan de behandelend arts.

Hoe lang blijft Botuline toxine werkzaam?

Botuline toxine is geen permanent middel en zal naarmate de tijd vordert langzaam uitwerken. Het effect van een behandeling houdt tussen de 3 en 5 maanden aan. Wil je een permanent resultaat, zorg dan dat je om de 3 a 4 maanden even terug komt voor een vervolgbehandeling.

Over de behandeling

Tijdens het intakegesprek worden je wensen en verwachtingen besproken, worden algemene en medische vragen gesteld en krijg je uitleg van de arts over het verloop van de behandeling, de te verwachten resultaten en de risico’s. Ook worden alternatieve mogelijkheden besproken zoals een filler behandeling, chemische peelings, of laserbehandelingen. Wanneer de rimpel diep is, zal er naast de Botuline toxine behandeling ook een filler gekozen worden om de rimpel nog meer te verminderen.

Doet een Botuline toxine behandeling pijn?

Botuline toxine wordt me een zeer fijne naald geïnjecteerd. Het prikje zelf wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Wanneer de vloeistof onder de huid wordt gespoten, kan dit een beetje branderig aanvoelen. De ene plek is gevoeliger dan de andere. De arts overlegt daarom samen met jou of een verdoving wel of niet wenselijk is. Door middel van koeling of een crème kan de arts je huid plaatselijk verdoven zodat je van de injecties niets of nauwelijks iets voelt.

Duur van behandeling

Een behandeling duurt gemiddeld niet langer dan 30 minuten.

Na de behandeling

Een uur na de behandeling met Botuline toxine mag je een lichte make-up aanbrengen. Soms kan een lichte roodheid, zwelling of een blauw plekje zichtbaar zijn. Deze verdwijnen over het algemeen snel. Vermijd een aantal dagen intensieve druk op het behandelde gebied en vermijd blootstelling aan zonlicht in geval van een blauwe plek. Na een behandeling met Botuline toxine mag je minstens drie uur niet liggen, bukken, sporten of in het behandelde gebied wrijven. Na ongeveer 3 a 4 dagen begin je de eerste effecten te merken; je probeert te fronsen, maar de kracht begint te verminderen in de frons spieren. Na twee weken is het effect optimaal. Wanneer je merkt dat de kracht weer terug komt, kom dan snel terug voor een onderhoudsbehandeling. Wanneer je de spier namelijk niet geheel op kracht laat komen, zal het effect steeds langer aanhouden. Onze vaste klanten die de behandeling goed hebben onderhouden, hebben soms wel een half jaar plezier van een behandeling met Botuline toxine.

Prijzen van Botuline toxine

– Per zone vanaf € 110,00
– Hyperhidrose oksels vanaf € 390,00

X
Close X