PRP plasma behandeling (bloedplaatjes rijk plasma) met de kracht van uw eigen bloed, de vitaliteit van uw huid terugbrengen.

Wat is PRP plasma?

PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma, soms ook bekend onder de Engelse naam Platelet Rich Plasma. Fabrikant Regenlab uit Zwitserland heeft deze innovatieve behandeling ontwikkeld, waarbij met je eigen bloed een huidverjongende behandeling wordt uitgevoerd.

Hoe werkt PRP Plaatjes Rijk Plasma?

De arts neemt een kleine hoeveelheid bloed af. Dit zijn, afhankelijk van de behandeling, één of meerdere buisjes. De arts plaatst het bloed in een speciale centrifuge. De centrifuge zorgt ervoor dat het plasma (de PRP) wordt gescheiden van de andere bloedcellen. In dit plasma zitten actieve groeifactoren die een helende, verjongende werking hebben op de huid. Het plasma wordt gebruikt om te injecteren in de huid. Hiervoor gebruikt de arts een hele dunne naald en brengt het plasma oppervlakkig in de huid.

De groeifactoren in het plasma stimuleren hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Vooral collageen zorgt voor stevigheid en werkt daarmee preventief tegen huidveroudering. Je krijgt een stralende, strakkere huid. Omdat gebruik wordt gemaakt van je eigen bloed, noemen sommige klinieken het ook wel de ‘vampire facelift’.

Toepassingen van PRP Plaatjes Rijk Plasma

We gebruiken PRP voor huidverbetering van je gezicht, hals, decolleté en handen. Het is uitermate geschikt voor volumeherstel van de huid en de behandeling van fijnere rimpels. Daarbij kan een algehele huidverbetering worden bereikt met mesotherapie, waarbij meerdere, oppervlakkige injecties worden gegeven.

Is PRP Plaatjes Rijk Plasma veilig?

De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat je wordt behandeld met je eigen bloed, is de kans op infecties zeer klein. Daarnaast vinden veel patiënten het fijn dat er geen chemische of giftige stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar hun eigen bloed.

Het Resultaat

De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling. Het belangrijkste effect van een PRP behandeling is de aanmaak van nieuwe collageenvezels van het ‘type I’. Dit type collageen is verantwoordelijk voor het behoud van een natuurlijke elasticiteit van de huid. Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type I voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de behandeling met PRP wordt de huid geactiveerd en geregenereerd, waardoor deze gladder, steviger en beter gehydrateerd wordt.

Drie behandelingen voor optimaal resultaat

Het resultaat is niet direct zichtbaar, productie van collageen tijd kost. Maar na de behandeling gaan de groeifactoren aan de slag en doen ze hun werk. Dit effect duurt een week of vier tot acht, waarna de tweede behandeling plaatsvindt. We adviseren om ongeveer drie behandelingen met tussenposes te ondergaan voor een optimaal resultaat. Vervolgens is het effect ongeveer een jaar zichtbaar. Als je één keer per jaar terugkomt, houd je het effect in stand. Uiteraard kunnen we de tijd niet stil zetten en is veroudering van een huid ook afhankelijk van andere factoren, zoals je leefstijl (roken, stress et cetera).

Bijwerkingen

De behandeling geeft weinig kans op bijwerkingen. Zoals bij de meeste injectables bestaat er na de behandeling wat kans op een zwelling, roodheid of een blauwe plek. Deze trekken echter snel weer weg. De behandeling is niet geschikt voor patiënten met bloedziektes, zoals stollingsproblemen.

Hoe lang blijft het resultaat van de PRP behandeling aanwezig?

PRP plasma geeft huidverbetering. Na drie behandelingen blijft het voor een jaar zitten

Is een PRP behandeling eng, griezelig of gevaarlijk?

NEE, absoluut niet. In de klinische setting van onze privekliniek nemen we het bloed bij u af en scheiden de bloedplaatjes uit het bloed met een centrifuge. Dit duurt 5 minuten, waarna we het PRP in de huid brengen met een mesogun.

Prijzen van PRP Plaatjes Rijk Plasma

– De prijs van een PRP behandeling hangt af van de hoeveelheid huidveroudering. Vanaf €350

X
Close X